Loading...

Ulei esențial lavandin 10 ml

19.90lei TVA inclus

Ulei esențial extras prin distilarea inflorescențelor plantei Lavandula Intermedia, un hibrid între L. Augustifolia și L. Latifolia

Obținut din culturile proprii prin distilare în laboratorul Veera

Miros specific de lavandă, floral, aromatic, erbaceu, insă mai camforat

Puritate certificată

Utilizat pe scară largă datorită efectelor terapeutice excepționale

Cicatrizant, antiseptic, antiinflamator, antifungic

Anxiolitic, combate stresul, induce stare de calm și relaxare

Volum: 10 ml

In stoc

Uleiul esențial de lavandin este deseori confundat cu uleiul esențial de lavandă. Miros asemănător, au efecte terapeutice comune și provin ambele de la specii din aceeași familie. Uleiul de lavandă este extras din Lavandula Augustifolia, iar lavandinul din Lavandula Intermedia, un hibrid între L.Augustifolia și L.Latifolia. Acest hibrid este reprezentat de o plantă mai spectaculoasă, tufe mai bogate și tije florale mai lungi, motive pentru care este preferată în buchetele și decorațiunile florale. Intermedia este o plantă mult mai bogată în ulei; se poate extrage o cantitate de câteva ori mai mare decât din lavanda clasică, dar din punct de vedere terapeutic este ceva mai slab calitativ, insa totodată este mai puternic parfumat.

Uleiul esențial de lavandin are efecte terapeutice asemănătoare lavandei și are un miros dulce, mai intens și ușor mentolat. Deosebirea principală dintre ele se referă la conținutul în camfor, în sensul că lavandinul conține mai mult, ceea ce face ca acesta să fie un ajutor de nădejde al sistemului respirator superior, atât la adulți cât și la copii.

Nu putem spune că dintre cele două tipuri de uleiuri esențiale, de lavandă sau lavandin, unul este mai bun decât celălalt. Ele au indicații terapeutice comune, iar în funcție de scopul utilizării, unul va fi mai potrivit decât celălalt. Totodată, ele se pot asocia pentru lărgirea spectrului de acțiune și pentru un efect terapeutic intens. De exemplu, în produsele noastre cosmetice, utilizăm la preparare atât ulei de lavandă, cât și de lavandin. Pe când unul imprimă produsului finit o aromă mai intensă și un parfum inconfundabil, celălalt este responsabil de acțiunea benefică a preparatului, totodată potențată de prezența primului.

Deoarece uleiul de lavandin are un miros mai intens, principalele sale indicații au legătură cu acest aspect. Cel mai adesea, este utilizat în aromaterapie și în industria cosmetică.

Prin difuzare, lavandinul acționeaza asupra sistemului nervos și asupra celui respirator. Induce o stare de liniște și de calm, având un rol important în combaterea stresului și a anxietații. Acționează ca decongestionant, datorită conținutului mare în camfor și ajută în episoadele ușoare de tuse iritativă. Poate fi difuzat atât cu ajutorul difuzoarelor cu ultrasunete, cât și prin nebulizator. Pe lângă efectul resimțit de organism prin inhalarea vaporilor, uleiul esențial de lavandă purifică aerul din încăpere, imprimă un miros frumos în locuintă, reprezentând o alternativă ideală la parfumantele și odorizantele chimice, atât de nocive pentru sănătate.

Poate fi utilizat în sedințele de masaj, adăugând câteva picături în ulei vegetal fracționat. Efectele masajului vor fi influențate pozitiv de prezența lavandinului, prin inducerea unei stări de relaxare și reglând respirația. În plus, aplicat topic, efectele se resimt la nivelul întregului corp, prin diminuarea tensiunii musculare și îmbunătățirea circulației sângelui, înlăturându-se senzația de oboseală. Pe termen lung, cicatricile, vergeturile și varicele sunt reduse ca intensitate, pielea devenind mai fermă și mai catifelată.

În industria cosmetică, uleiul de lavandin are o poziție fruntașă în topul celor mai utilizate uleiuri esențiale. Aroma sa unică, revigorantă și relaxantă în același timp, îl face să fie preferat de majoritatea producătorilor. Toate produsele noastre conțin ulei de lavandin în cantitatea optimă pentru exercitarea efectului maxim terapeutic.

Uleiul esențial de lavandin este un lichid clar, gălbui, cu miros caracteristic floral, aromatic, erbaceu, proaspăt. Utilizat topic, menține pielea sănătoasă și curată, iar prin aromaterapie produce bună dispoziție și relaxează. Versatilitatea lui îl face să fie utilizat pe scară largă, fiind uleiul pe care trebuie sa îl ai la îndemână în orice moment.

Indicații:

  • se poate difuza în încăperi, pentru purificarea aerului și un miros curat, proaspăt, natural; totodată, prin difuzare, este inhalat și acționează asupra sistemului nervos, inducând o stare de liniște și de relaxare, prin reglarea bătăilor inimii și a respirației
  • pentru stări cronice de iritabilitate nervoasă, se aplică împreună cu un ulei vegetal fracționat, prin masaj ușor, pe plexul solar, spate și coloana vertebrală sau, când nu este posibil, în spatele lobului urechii și la încheieturi
  • în atacurile de panică, când este primordial să se acționeze imediat, funcționează foarte bine inhalarea rapidă a uleiului, de pe palme; aplicați 2 picături de ulei de lavandă pe partea interioară a palmelor, frecați-le, acoperiți cu ele gura și nasul și respirați normal; starea de calm se va instala în câteva momente
  • ideal în insomnii; aplicați 3-4 picături de ulei esențial de lavandă pe pernă și respirați ușor. Favorizează instalarea somnului, fără a avea însă efect sedativ – veți avea un somn liniștit, natural, fără apariția reacțiilor secundare specifice sedativelor, a doua zi
  • este potrivit pentru copii, în diluție potrivită:– cu acțiune terapeutică blândă și miros intens, induce o stare de calm și favorizează un somn liniștit, fiind de real succes în perioada colicilor, a puseelor de creștere și erupții dentare (un bebeluș aflat în erupție dentară poate fi ajutat prin aplicarea uleiului în diluție potrivită, cu un ulei vegetal purtător, pe obraji); puseele de creștere osoasă la copiii mai mari și adolescenți sunt caracterizate de dureri puternice și frecvent sunt indicate antiinflamatoare orale – disconfortul și durerea pot fi mult diminuate prin masarea ușoară a întregului corp cu un ulei vegetal în care au fost puse câteva picături de ulei de lavandin
  • este foarte util în activitățile domestice de zi cu zi: poate fi folosit la spălarea hainelor, adăugând câteva picături de ulei esențial peste detergent, direct în compartimentul destinat acestuia; rufele vor căpăta un miros plăcut și proaspăt, care se va păstra timp de câteva săptămâni. Uleiul de lavandin poate fi utilizat la fabricarea de săculeți cu plante aromatice uscate sau potpourri natural. În plus, lavanda este o plantă care ține moliile și fluturii de apartament la distanță; uleiul de lavandin poate fi utilizat ca antirepelent natural, prin picurarea unei cantități pe bile de lemn și așezarea acestora în spațiile de depozitare pentru haine
  • o baie caldă seara înainte de somn va fi și mai relaxantă prin adăugarea lavandinului; întrucât nu este miscibil cu apa, este necesar să fie solubilizat în prealabil sau diluat în lapte ori adăugat peste sarea de baie înainte de a fi pusă în apă
  • pentru o piele sănătoasă și frumoasă, adăugați 1-2 picături de ulei în crema de față sau de corp pe care o folosiți în mod obișnuit, înainte de utilizare; se poate de asemenea combina cu șampon, balsam de păr, apă tonică etc, înainte de a fi folosite

 

Caracteristici și proprietăți:

  • echilibrant la nivelul sistemului nervos, acționând ca anxiolitc
  • acțiune sedativă comparabilă cu cea a sedativelor de sinteză, dar favorizând instalarea somnului fiziologic
  • antiaritmic
  • antalgic, antispastic și decontrant muscular
  • antiseptic
  • aplicat cutanat, are acțiune cicatrizantă: regenerator celular și cutanat, antipruriginos, cu efecte benefice în caz de răni ușoare și medii de origine diversă, eczeme, urticarii, psoriazis, acnee

 

Mod de utilizare:

  • difuzare: după preferință, 5-10 picături ulei lavandin la 100-200 ml apă
  • pe piele: se va utiliza întotdeauna diluat, niciodată ca atare: 5 picături în 10 ml de ulei purtător
  • în apa de baie: 5-10 picături peste o lingură de sare de baie

 

Condiționare:

  • flacon din sticlă brună, prevazut cu picurător
  • volum: 10 ml

 

Precauții și atenționări:

  • doar utilizare externă, în diluție corespunzătoare
  • a se ține ferit de razele directe ale soarelui și surse de căldură
  • nu ingerați; în caz de ingerare accidentală, solicitați imediat ajutor medical specializat
  • recomandăm prudență în cazul persoanelor care suferă de reflux gastroesofagian, întrucât poate intensifica simptomatologia
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a se evita contactul cu ochii; în cazul unor accidente, solicitați imediat ajutor medical specializat

 

Termen de valabilitate după deschidere:

  • depozitat corespunzător, proprietățile sale nu vor suferi modificări până la data de expirare indicată pe ambalaj